Autorijles

Alle informatie over je rijlessen

Je gaat rijlessen in een zeer veilige en uitermate geschikte Volkswagen. Deze auto beschikt over alle mogelijke actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, heeft veel ruimte en is bovendien erg makkelijk in zijn bediening.

  • Een rijles duurt minimaal een vol uur, dus 60 minuten.
  • De eerste rijlessen zullen een uur in de regio zijn, dit om jou op het gemak de beginselen van het autorijden aan te leren.
  • De lessen daarna gaan richting Terneuzen, waar het praktijkexamen gehouden wordt.
  • Deze lessen zullen minimaal 90 minuten duren, dat hangt een beetje af van waar je begint en hoe lang je zelf graag wilt lessen. Ook behoren meerdere lessen per week tot de mogelijkheden.
  • Je mag lessen zonder theoriecertificaat, maar stel het niet te lang uit, want zonder het certificaat kan je geen praktijkexamen doen.

Snelcursus

golf autorijschoolWil je graag een snelcursus doen? Heb je veel tijd en kan je vaak lessen tijdens kantooruren?
Een snelcursus van 14 dagen is uitermate geschikt. Houd er rekening mee dat je binnen deze 14 dagen ongeveer 30 uur in de lesauto zit. Het aantal uren zal voor iedereen verschillend zijn en wordt dan ook per leerling aangepast.

Laat het op tijd aan me weten en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn. Vooral tijdens schoolvakanties is er minder plaats.

Een voorwaarde is wel dat je het theoriecertificaat al gehaald hebt.

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die net zo verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen, en het kan de leerling helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt de rijvaardigheid.

Per examenonderdeel brengt de examinator een advies uit. Aan de hand van dit formulier ziet de leerling precies waaraan hij nog moet werken. Samen met de rijinstructeur kan hij of zij dan gericht de rijopleiding afronden. Als je tijdens de toets een voldoende krijgt voor je bijzondere verrichtingen, dan krijg je daarvoor vrijstelling bij het echte praktijkexamen.

Lessen op de snelweg of door de Westerscheldetunnel

Wil jij ervaren hoe het is om door de Westerscheldetunnel te rijden? En hoe het is om op de snelweg te rijden? De Westerscheldetunnel stelt nu passeerpassen beschikbaar waarmee je tijdens je autorijles gratis door de tunnel kan rijden. Daarna pakken we een stuk snelweg mee en rijden we Goes in. Lijkt dit je wel wat? Laat het aan me weten en dan bespreken we het.
De passeerpas voor de Westerscheldetunnel kan je hier aanvragen.